گواهی عدم افراز ملک

‌آیا میدانید گواهی عدم افراز ملک چیست؟ با ما دراین مقاله ازوب سایت آزاده قورچیان وکیل پایه یک دادگستری همراه باشید. همان طور که می دانیم یکی از مراحلی که در هنگام فروش مال مشاع باید انجام شود، اخذ گواهی عدم افراز است. هنگامی که یک ملک یا مال غیر منقول قابل تقسیم به واحدهای یکسان و مشابه نباشد، برای آن این گواهی صادر می‌شود. بسیاری از پرونده‌های نظیر تقسیم ترکه و نیز دستور فروش مال مشاع به نوعی با گواهی عدم افراز ارتباط دارند.

جهت مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری با شماره های مندرج در سایت تماس بگیرید. آزاده قورچیان وکیل پایه یک دادگستری

نحوه صدور گواهی عدم افراز

برای صدور گواهی عدم افراز باید مراحل زیر طی شود:

  1. ابتدا یک یا چند تن از شرکا و یا وکیل آن‌ها باید با مدارک هویتی و نیز سند ملک به واحد ثبتی محل وقوع ملک مراجعه نمایند و برگه درخواست مربوط به افراز ملک مشاع را دریافت کنند.
  2. با پر کردن فرم، پرونده برای طی تشریفات قانونی به کارشناس ارجاع می‌گردد. کارشناس می‌بایست وضعیت پلاک ثبتی و نیز خاتمه‌یافتن جریان ثبتی آن، معارض‌داشتن یا نداشتن‌سند، بازداشت‌بودن سند و … را بررسی کند.
  3. پس از این مرحله، چنانچه نقشه ملک وجود نداشته باشد، نقشه بردار برای معاینه محلی به ملک مراجعه می‌کند و براساس سوابق ثبتی نقشه ملک را ترسیم و نظر خود را درباره قابل افراز بودن یا نبودن ملک اعلام می‌کند.
  4. در بسیاری از موارد، مانند املاک آپارتمان، نقشه بردار بدون مراجعه به محل ملک، نظر خود را مبنی بر عدم افراز ملک مکتوب می‌نماید.
  5. پس از طی این مراحل براساس صورتمجلس تنظیمی و نقشه ملک، سوابق و …، ریاست واحد ثبتی گواهی عدم افراز را صادر می‌نماید.

مرجع رسیدگی به صدور گواهی عدم افراز

برای آن که بتوانید برای یک ملک، گواهی عدم افراز دریافت کنید باید به نکات زیر توجه کنید:

  • براساس قانون فروش و افراز املاک مشاعی مصوب سال ۱۳۵۷، واحد ثبتی محل وقوع ملک، مرجع نخستین رسیدگی به دعاوی افراز است. مطابق با ماده یک این قانون، این موضوع در مورد املاکی صادق است که جریان ثبتی آن‌ها خاتمه یافته‌باشد. خواه در دفتر املاک ثبت ‌شده‌باشند یا خیر.
  • تصمیم افراز صادر‌شده تا ده روز قابل اعتراض در دادگاه شهرستان محل وقوع ملک می‌باشد.
  • در مورد املاک ثبت نشده و یا اموال غیر منقولی که جریان ثبتی آن‌ها پایان نیافته، مرجع رسیدگی به تقسیم دادگاه است.
  • در پرونده‌های تقسیم ترکه، صلاحیت رسیدگی به تقسیم اموال اعم از منقول و غیر منقول با دادگاه است.
  • اگر در میان شرکا، فرد مهجور و یا غایب وجود داشته باشد، دادگاه صالح مسئول تقسیم اموال است.

مزایای استفاده از وکیل در پرونده افراز

اخذ گواهی عدم افراز و متعاقب آن دستور فروش مال مشاع از جمله پرونده‌های زمان بر و نیز پیچیده‌است که حضور یک وکیل ملکی خوب می‌تواند راه را کوتاه و آسان نماید. به خصوص در پرونده‌هایی که شرکا با یکدیگر نسبت و قرابت دارند، معمولا اختلافات خانوادگی به پیچیدگی پرونده اضافه می‌کند.

به طور معمول صدور گواهی عدم افراز حدود یک تا دو ماه زمان می‌برد. همینطور کارشناسی قیمت ملک و نیز انجام مزایده حدود ۳ الی ۶ ماه زمان خواهد برد. بنابراین، برای کاهش دغدغه در این پروسه ۶ الی ۹ ماهه، بهتر است که پرونده را به یک وکیل خوب بسپارید. جهت مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری با شماره های مندرج در سایت تماس بگیرید. آزاده قورچیان وکیل پایه یک دادگستری

پیام بگذارید