اگر صاحب مغازه هستید حتما تا بحال مفهومی به نام حق سرقفلی را شنیده اید. اما آیا روش انتقال حق سرقفلی را می دانید؟ با ما همراه باشید.
مفهوم حق سرقفلی
حق سرقفلی یعنی حقی که یک نفر به واسطه به شهرت رساند یک فعالیت تجاری در یک محل تجاری مثلا مغازه به دست آوردهاست . حق سرقفلی در دسته حقوق مالی است از این رو می توان آن را به دیگری انتقال داد . درواقع حق سرقفلی را هم مالک و هم مستاجر می توانند منتقل کنند . انتقال حق سرقفلی به چند روش صورت می گیرد . شیوه های انتقال حق سرقفلی وابستهبه نوع قراردادی است که منتقل می شود .
اجاره ملک به همراه سرقفلی
دومین روش انتقال سرقفلی ، اجاره ملک به همراه سرقفلی و خرید سرقفلی مغازه است . در این روش مالک ، ملک خود را به دیگری اجاره می دهد و همراه با اجارهدادنملک ، حق سرقفلی را نیز به او منتقل می کند . ارزش سرقفلی بر اساس ارزشی که در زمان انعقاد قرارداد اجاره دارد ، معین می شود . در این حالت بین موجر و مستاجر دو قرارداد وجود دارد یکی قرارداد اجاره و یکی تعهد به انتقال سرقفلی در قبال عوض معینی .
انتقال ملک به همراه سرقفلی
اولین شیوه انتقال حق سرقفلی ، انتقال ملک به همراه سرقفلی است . در این حالت مالک ، ملک خود را به به طور کامل و تمام به دیگری منتقل می کند مثل وقتی که مالک مغازه ای اقدام به فروش آن به دیگری منتقل می کند . در این شرایط ملک به طور کامل از مالکیت فروشنده خارج و به مالکیت خریدار در می آید . با انتقال کامل مال به خریدار ، حق سرقفلی نیز به او منتقل می شود .
حق سرقفلی ، به عنوان یک حق مالی ، قابل به ارثرسیدن است و حتی زوجه متوفی نیز ، از آن بهره مند می شود . نحوه تقسیم ارث سرقفلی ، بر اساس طبقات و درجات ارث و پس از ثبت درخواست انحصار وراثت در شورای حل اختلاف بوده و میزان مالیات ارث سرقفلی ، از 3 تا 12 درصد ارزش معاملاتی حق سرقفلی خواهد بود .
کلام آخر
جهت مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری با شماره های مندرج در سایت تماس بگیرید. آزاده قورچیان وکیل پایه یک دادگستری