در صورتی که خواهان طلاق به درخواست زوج هستید؛ باید معایب طلاق از طرف مرد را بدانید. به هرحال طبق قانون هر یک از دو طرف تحت شرایطی ممکن است خواهان پایان زندگی زناشویی باشند. جهت مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری با شماره های مندرج در سایت تماس بگیرید. آزاده قورچیان وکیل پایه یک دادگستری
معایب طلاق از طرف مرد چیست؟
داشتن حق طلاق از لحاظ قانونی به مردان امکان پایان دادن به زندگی زناشویی را داده است. بنابراین مرد نیازی به دلیل یا منطق خاصی برای طلاق دادن همسر خود ندارد. با این حال از لحاظ آماری چنین به نظر می رسد که خانم ها بیشتر برای جدایی اقدام می کنند. نتیجه این آمار جدا از بحث های روانشناسی و جامعه شناسی شاید به دلیل وجود معایب طلاق از طرف مرد باشد. به این معنی که برخی از آقایان با سبک سنگین کردن شرایط موجود ارائه دادخواست را منطقی نمی دانند. به طور کلی معایب طلاق از طرف مرد بیشتر از مزایای آن است!
پرداخت حقوق مالی زن در طلاق از طرف مرد
شاید مهم ترین عامل برای اقدام نکردن آقایان برای طلاق این باشد که در طلاق به درخواست زوج باید تمام حقوق مالی زن پرداخت شود. حقوق مالی زن را در ادامه می خوانید.
- نفقه زن : بعضی دلایل همچون زندانی شدن زن، عدم تمکین او و نازا بودن استحقاق زن نسبت به نفقه را از بین می برد اما در صورتی که هیچ یک از این موارد به اثبات نرسد؛ مرد باید نفقه زن را پرداخت کند. ضمن اینکه در طلاق از طرف مرد حتی پس از جدایی و در زمان عده طلاق زوج باید نفقه زن را بپردازد.
- مهریه: مهریه از جمله حقوق مالی زن است که در صورت عندالمطالبه بودن، تحت هر شرایطی پس از طلاق باید از جانب مرد پرداخت شود.
- استرداد جهیزیه: زن می تواند اسباب و وسایلی که به عنوان جهیزیه به خانه شوهر می آورد را پس بگیرد.
- اجرت المثل یا نحله: در صورتی که چندین سال از زندگی مشترک زن و شوهر گذشته باشد؛ زن می تواند بابت تمامی امور منزل و حتی شیر دادن به فرزندان از همسر خود اجرت المثل یا نحله طلب کند. در حقیقت اگر زن از ابتدای زندگی مشترک قصد داشته باشد بدون دریافت دستمزد کارهای منزل را انجام دهد؛ نمی تواند در هنگام طلاق اجرت المثل طلب کند؛ البته در عوض می تواند تقاضا پرداخت نحله از سوی مرد داشته باشد. به همین جهت امکان مطالبه نحله و اجرت المثل همزمان وجود ندارد.
پرداخت نفقه حتی بعد از طلاق
طلاق به درخواست زوج طلاق رجعی محسوب می شود. به این معنی که اگر مرد تا مدتی پس از طلاق از جدایی پشیمان شود؛ بدون عقد مجدد می تواند با همسر قبلی خود زندگی کند. از طرفی مرد با وجود داشتن حق طلاق باید به دادگاه مراجعه کند و برای تعیین وقت رسیدگی، جلسات داوری و دادرسی و اعلام رای عدم امکان سازش صبر کند. این مدت زمان در صورت عدم رضایت زن امکان دارد که بین شش ماه تا یک سال طول بکشد.
در تمام این مدت و سه ماه پس از ثبت طلاق مرد باید تمامی هزینه های زندگی زن را پرداخت کند و همسر سابق می تواند تا پایان مدت عده طلاق (حدود سه ماه) در منزل مشترک مستقر باشد.
تقسیم اموال مرد با زن بعد از طلاق
در هنگام عقد نکاح برخی از زوجین به صورت شروط ضمن عقد، تنصیف دارایی را امضا می کنند. این شرط به گونه است که اگر مرد بخواهد همسر خود را بدون دلیل موجه همچون کوتاهی در امور زناشویی یا سو رفتار طلاق بدهد باید تا نیمی از دارایی های خود را به همسرش ببخشد. این مورد که تنصیف دارایی نام دارد و به عنوان معایب طلاق از طرف مرد مطرح می شود؛ تنها در صورت تمکین زن اجرا خواهد شد.
تعیین تکلیف در مورد حضانت فرزندان
بعد از حقوق مالی زن، حضانت فرزندان مسئله مهمی است که در هنگام طلاق باید تعیین تکلیف شود. قوانین ثابتی در مورد حضانت و ولایت فرزندان مشترک زوجین وجود دارد که در تمامی انواع طلاق اجرا می شوند. از جمله اینکه حضانت فرزند تا هفت سالگی با مادر و پس از آن با پدر است.
جهت مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری با شماره های مندرج در سایت تماس بگیرید. آزاده قورچیان وکیل پایه یک دادگستری
نتیجه گیری
امروزه زندگی بسیاری از زوجین به دلیل اختلافات در زمینه های مختلف پایان می یابد. نیاز است که بدانید، دلایل مختلفی وجود دارند که موجب به پایان رسیدن زندگی زوجین می شوند. لازم به ذکر است که حق طلاق بر اساس قوانین حمایت از خانواده و همچنین قانون مدنی کشورمان، با مرد می باشد. با توجه به اطلاعات فوق می توان دریافت که مرد در هر زمان که اقدام کند، می تواند به طلاق همسر خود بپردازد. البته این موضوع در شرایطی اتفاق خواهد افتاد زوجین از درخواست طلاق آگاه باشند. توجه داشته باشید که اگرچه طلاق مرد از همسر خود می تواند به راحتی انجام بگیرد، اما مرد باید معایب طلاق از طرف مرد را نیز بپذیرد. در غیر این صورت ممکن است مرد در آینده با زیان های مختلفی روبرو شود.
جهت مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری با شماره های مندرج در سایت تماس بگیرید. آزاده قورچیان وکیل پایه یک دادگستری