انقضای مدت قرارداد مشارکت در ساخت

انقضای مدت قرارداد مشارکت در ساخت باید با توجه به شرایط و حجم پروژه تعیین گردد. مشارکت در ساخت قراردادی است که بین صاحب ملک یا ساختمان کلنگی و سازنده منعقد می گردد. در این قرارداد مالک ملک خود را در اختیار سازنده قرارداد و او هزینه های مربوط به ساخت و ساز و اخذ جواز را متقبل می شود. برای شریطی که مدت زمان قرارداد مشارکت در ساخت به پایان می رسد، می توان حق فسخ یا جریمه در نظر گرفت. همچنین جهت مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری با شماره های مندرج در سایت تماس بگیرید. آزاده قورچیان وکیل پایه یک دادگستری 

انقضای مدت قرارداد مشارکت در ساخت و تعیین جریمه

در عقد قرارداد مشارکت، می توان برای شرایطی که پروژه در زمان تعیین شده به عنوان انقضای مدت قرارداد مشارکت در ساخت به پایان نرسد، جریمه در نظر گرفت. این جریمه می تواند به صورت کلی و یا به صورت روزانه تعیین گردد. این مبلغ تعیین شده همان وجه التزام ناشی از انجام تعهدات توسط سازنده می باشد.

برنامه زمان بندی اجرای پروژه به صورت مرحله به مرحله تعیین می شود. چنانچه برای هر مرحله مدت زمان مشخصی تعیین شود و آن مرحله در زمان مشخص به پایان نرسد، مالک می تواند بر اساس قرارداد نسبت به تاخیر در اجرا، به صورت روزانه ادعای خسارت نماید. البته باید تخلف سازنده به اثبات برسد. برای عقد قرارداد و تعیین انقضای‌مدت‌قرارداد‌مشارکت‌در‌ساخت باید از افراد خبره و متخصص در این زمینه کمک گرفت.

تاخیر در تحویل ملک

علاوه بر جریمه هایی که در خصوص عدم تحویل پروژه در زمان تعیین شده برای انقضای مدت قرارداد مشارکت در ساخت در نظر گرفته می شود، باید برای تاخیر در تحویل ملک و انتقال سند نیز قوانین و مقرراتی تعیین گردد. به طور مثال چنانچه مالک سند را به موقع انتقال ندهد و ملک را در موعد مقرر تخلیه نکند و تحویل ندهد، به ازای مدت تاخیر، می توان انقضای‌مدت‌قرارداد‌مشارکت‌در‌ساخت را به همان اندازه افزایش داد. این موارد حتما باید در قرارداد مشارکت ذکر گردد.

تصمیم در خصوص تعطیلی کارگاه یا انجام عملیات اجرایی در مدت زمان تاخیر در انتقال سند، بر عهده و اختیار سازنده می باشد. در صورت تاخیر در تحویل واحدها با وجود انجام عملیات اجرایی کارگاه در مدت زمان تاخیر در انتقال سند، چنانچه مالک نسبت به شکایت در خصوص عدم تحویل در زمان انقضای مدت قرارداد مشارکت در ساخت اقدام کند، ممکن است سازنده محکوم گردد.

لزوم تعیین انقضای مدت قرارداد مشارکت در ساخت

تعیین انقضای مدت قرارداد مشارکت در ساخت از آن جهت حائز اهمیت است که در صورت تاخیر بتوان ادعای خسارت نمود. در غیر این صورت طرف مقابل نمی تواند درخواست خسارت کند. بنابراین مهم ترین اهمیت تعیین انقضای‌مدت‌قرارداد‌مشارکت‌در‌ساخت ، امکان مطالبه خسارت و وجه التزام است. علاوه بر این، همان طور که پیشتر نیز بیان شد، تعیین انقضای‌مدت‌قرارداد‌مشارکت‌در‌ساخت به عملکرد بهتر سازنده کمک شایانی می نماید. با تعیین بندهای مربوط به مدت قرارداد، چنانچه در آینده اختلافی در این زمینه به وجود آید، می توان از این بندها برای رفع اختلاف یا صدور رای دادگاه استفاده کرد. لازم به ذکر است که پایان انقضای مدت قرارداد مشارکت در ساخت به تنهایی به معنی اتمام قرارداد نیست و طرفین موظف هستند تا زمان پایان پروژه به تعهدات خود پایبند باشند.

عوامل موثر بر تعیین انقضای مدت قرارداد مشارکت در ساخت

یکی از پارامترهایی که در تعیین انقضای‌مدت‌قرارداد‌مشارکت‌در‌ساخت باید مدنظر قرار داد، متراژ و زیربنای پروژه است. بدون در نظر گرفتن جزئیات پروژه، تعیین مدت زمان قرارداد مشارکت در ساخت امکان پذیر نیست. نباید یک مدت زمان کلی برای پایان پروژه در نظر گرفت، بلکه باید زمان پایان هر مرحله مشخص گردد. تاخیرات مجاز و غیر مجاز، بر روی زمان اتمام پروژه یا مراحل انجام آن تاثیرگذار است. یک ضمانت اجرایی نیز باید برای مشارکت در ساخت تعیین شود. بهتر است که مدت زمان قرارداد مشارکت در ساخت، هم به صورت حروف و هم به صورت عدد در متن قرارداد ذکر شود.

پیام بگذارید