مفهوم وکیل و وکیل پایه یک دادگستری بسیار گستردهاست. به طور کلی وکیل به این معناست که اگر فردی با دیگری قرارداد وکالت امضا کردهباشد، بعنوان وکیل او در انجام کار مشخصشده شناختهمیشود. قوانین حقوقی پیچیده هستند و برای اینکه بتوانید پروندههای طلاق، انحصار وراثت، شکایت پزشکی و… را به سرانجام برسانید، لازم است که شناخت کافی درباره قوانین آن حوزه داشته باشید.
با توجه به اینکه جامعه به افرادی نیاز دارد که به طور تخصصی در این حوزه فعالیت کنند، وکلای دادگستری فعالیت خودشان را در این زمینه شروع کردهاند. شناخت جامع و کافی در زمینه امور حقوقی و پروندههای موفق و سابقه اجرای وکلای پایه یک دادگستری، باعث میشود که پروندههای حقوقی سریعتر به نتیجه برسند. به همین خاطر است که توصیه میشود به جای اینکه خودتان در دادگاه حاضر شوید و درخواستتان را برای طلاق و… مطرح کنید، از وکلای حرفهای این حوزه مانند خانم آزاده قورچیان کمک بگیرد.
وکیل کیست؟
مفهوم وکیل بسیار گسترده است. به طور کلی اگر فردی با دیگری قرارداد وکالت امضا کرده باشد، به عنوان وکیل او در انجام کار مشخص شده شناخته میشود. به عنوان مثال اگر مرد به همسرش وکالت در طلاق دهد و این وکالت بلاعزل باشد، زن به عنوان وکیل مرد میتواند برای طلاق اقدام کند. این نوع وکالتها محدود به قراردادهای خاصی مانند طلاق، خرید و فروش ملک و… میشوند و دارنده وکالت فقط میتواند کارهایی را که به او وکالت دادهشده انجام دهد.
در جامعه و عرف معنی کلمه وکیل متفاوت است. طبق عرف جامعه وکیل به فردی گفته میشود که از طرف شخص دیگری انتخاب شده؛ و وکالت رسیدگی به پرونده او را در دادگاهها و دادسراها بر عهده میگیرد. این شخص باید در آزمون وکالت کانون وکلا یا قوه قضاییه پذیرفته شده باشد و پس از گذراندن دوره کارآموزی در شغل وکالت مشغول به کار شود.
وکیل پایه یک دادگستری کیست ؟
وکیلپایهیکدادگستری فردی است که در رشته حقوق، فقه و یا حوزه تحصیل کردهاست و توانستهدر آزمون کارآموزی کانون وکلا دادگستری قبول شود. این شخص باید دوره کارآموزی وکالت را تحت نظر کانون وکلا دادگستری سپری کند و در آزمون اختیار کانون وکلا که به صورت کتبی و شفاهی برگزار میشود قبول شود. بعد از این مرحله شخص مورد نظر واجد شرایط دریافت پروانه وکالت پایه یک دادگستری از کانون وکلا خواهد شد. جهت مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری با شماره های مندرج در سایت تماس بگیرید. آزاده قورچیان وکیل پایه یک دادگستری
نقش وکیل پایه یک دادگستری در روند دادرسی
وکیل پایه یک دادگستری نقش بسیار مهمی در روند دادرسی دارد. نقشهای وکیل پایه یک دادگستری را در یک روند دادرسی میتوان به شرح زیر بیان کرد:
مشاوره حقوقی
وکیل پایه یک دادگستری مسئولیت مشاوره حقوقی و راهنمایی مراجعه کنندگان در رابطه با موضوع مورد نظر را بر عهده دارد. وکیل باید به موکل خود در مورد حقوق و تعهداتش توضیح دهد و نصیحتهای لازم را به او بدهد.
نمایندگی
وکیلپایهیکدادگستری وکالت و نمایندگی حقوقی متهمان یا خاطیان را در دادگاه بر عهده دارد. او باید دستورالعملها و تعلیمات مربوط به موکل خود را در دادگاه اجرا کند و به نحو احسن تمام دلایل را به طور صحیح به دادگاه ارائه کند.
مدافعه
وکیلپایهیکدادگستری باید به صورت حرفهای و با دقت مدافعهی قوی و مؤثری را برای موکل خود تدوین کند. این مدافعه باید بر اساس قوانین و مقررات قضایی مربوطه صورت بگیرد و مزایا و ضعفهای دعوای موکل را به دادگاه ارائه کند.
جمعآوری شواهد
وکیلپایهیکدادگستری باید شواهد و مدارک مربوط به پرونده را جمعآوری کند و از صحت و قابل انعکاس بودن آنها در دادگاه اطمینان حاصل کند. این شواهد میتواند شامل شواهد مکتوب، شواهد مادی، شواهد شاهدان و غیره باشد.
حضور در دادگاه
وکیلپایهیکدادگستری باید در تمام جلسات دادگاه حضور داشته باشد و به دادگاه اصول و قوانین راه حلهای قانونی را ارائه کند. وی باید به درخواستها و سوالهای دادگاه پاسخ دهد و طبق مقررات قضایی روند دادگاه را دنبال کند.
مهارت و صفات مورد نیاز برای یک وکیل پایه یک دادگستری
وکیلپایهیکدادگستری برای داشتن یک حضور قوی و موفقیت در حرفه لازم است که برخی از مهارتها و صفات ضروری را در این زمینه داشته باشد. در ادامه به برخی از مهمترین آنها اشاره خواهیم کرد:
دانش حقوق
وکیلپایهیکدادگستری باید دانش قوی و مطلعی در حوزه حقوق داشته باشد. باید قادر به تحلیل و تفسیر قوانین، مقررات و دستورالعملها باشد و قادر به ارائه مشورت حقوقی به موکلان خود باشد.
مهارتهای ارتباطی
وکیل پایه یک دادگستری باید توانایی تجزیه و تحلیل حالات و فهمیدن و شناسایی جزئیات حقوقی موارد را داشته باشد. باید قادر به انجام تحقیقات دقیق و جمعآوری مدارک و شواهد مربوطه باشد.
وکیل پایه یک دادگستری باید دارای مهارتهای ارتباطی قوی باشد. باید قادر به برقراری ارتباط مؤثر با موکلان، همکاران قضایی، دادگاهها و دیگر طرفهای قضایی باشد. همچنین باید توانایی عالی در نگارش مدارک حقوقی مانند نامهها، اظهارنامهها و سایر اسناد قانونی داشته باشد.
مهارتهای مذاکره
وکیلپایهیکدادگستری باید توانایی خوبی در مذاکره داشته باشد. باید قادر به برقراری توافقات مصالحهای و حل و فصل دعاوی بین طرفین باشد. باید توانایی برنامهریزی، تجزیه و تحلیل و استدلال در مذاکرات را داشته باشد.
حقوق و تعهدات وکیل پایه یک دادگستری در حفاظت از حقوق موکل
وکیلپایهیکدادگستری با تعهدات و مسئولیت وکیل پایه یک دادگستر نهتنها دریک دادگاه حضور دارد، بلکه نقش حیاتی در حفاظت و حفظ حقوق موکل در یک پرونده حقوقی نیز دارد. برخی از حقوق و تعهدات کلیدی وکیل پایه یک دادگستری شامل موارد زیر می باشد زیر میباشد:
حفظ صداقت
وکیل پایه یک دادگستری باید به طور مطلوبی به صداقت عمل کند. او باید از صداقت و انصاف در ارائه ادعاها، دفاع و پشتیبانی کند.
کارکرد در مصلحت موکل
وکیلپایهیکدادگستری باید در تمام اقدامات قانونی خود، به مصلحت و در راستای حفظ حقوق و منافع موکل خود عمل کند. او باید به درخواستها و حقوق موکل کاملاً عمل محور باشد و حقوق او را در تمام مراحل حقوقی دفاع کند.
حفظ محرمانگی
وکیل پایه یک دادگستری برای حفظ محرمانگی اطلاعات موکل خود مسئول است. او نباید اطلاعات شخصی وحریم خصوصی موکل را بیان کند و میباید احترام بیشتری به حقوق حریم خصوصی موکل داشته باشد.
استفاده از شایستگی حرفهای
وکیل پایه یک دادگستری باید در انجام تمام وظایف حرفهای خود، از شایستگی و مهارتهای لازم برخوردار باشد. به عنوان مشاور حقوقی، او موظف است تخصص و دانش لازم برای نمایندگی از منافع موکل را داشته باشد.
آگاهی از تغییرات قانونی
وکیل پایه یک دادگستری باید در جریان آخرین تغییرات قانونی و مقررات حقوقی باقی بماند. این امر به وکیل کمک میکند تا بهترین نتیجه ممکن را در صورت اقدام قانونی برای موکل خود بدست آورد.
وظایف وکیل پایه یک دادگستری
بر اساس ماده 76 آییننامه اجرایی لایحه قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری که در سال 1400 تصویب شده است، وظایفی که یک وکیلپایهیکدادگستری دارد به شرح زیر است:
- وکیلپایهیکدادگستری وظیفه دارد که قبل از طرح دعوا برای موکلش و در تمام مراحل دادرسی برای ایجاد صلح و سازش میان طرفین پرونده تلاش کند.
- وکیل پایه یک موظف است که متن وکالتنامه و قرارداد مالی را به طور واضح و به قید رقم دقیق حقالوکاله تنظیم کند و یک نسخه از وکالتنامه در اختیار موکل قرار دهد.
- وکیلپایهیکدادگستری موظفت است برای تمام اسنادی که از موکلش دریافت میکند به او رسید دهد.
- دریافت هرگونه وجه یا مال یا سند علاوه بر مورد توافق شده از موکل توسط وکیل ممنوع است.
- وکیل پایه یک موظف است که بعد از انعقاد قرارداد با موکلش نسبت به تنظیم دادخواست، شکوائیه و لوایح مرتبط با پرونده حقوقی اقدام کند. همچنین به جز در مواردی که عذر موجه از سمت وکیل وجود داشته باشد، او باید در جلسه دادگاه و جلسات دادرسی حاضر شود و از پرونده قضایی و موکلش دفاع کند.
- وکیل پایه یک دادگستری وظیفه دارد که تمام ابلاغیههای مربوط به پرونده قضایی موکلش از جمله رای صادری را در موعد زمانی قانونی مشاهده کرده و آنها را به موکلش اعلام کند.
چگونه بهترین وکیل پایه یک دادگستری را انتخاب کنیم؟
برای انتخاب بهترین وکیل پایه یک دادگستری در تهران باید به سراغ وکلایی بروید که ویژگیهای بهترین وکیل را دارند. ازجمله این ویژگیها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- دارا بودن سابق کار و پروندههای موفق در زمینههای حقوقی
- حضور موثر وکیل کنار موکل برای به نتیجه رسیدن پرونده
- دریافت اطلاعات کامل و دقیق درباره پرونده مورد نظر توسط وکیل
- آماده کردن مدارک و مستندات به طور کامل برای ارائه به دادگاه
- حضور در جلسات دادگاه برای دفاع از موکل
- اعلام کلیه ابلاغیههای ارسالی به موکل
- بررسی تمام جوانب پرونده ارسالی جهت پیشبرد آن به بهترین نحو
- در دسترس بودن وکیل و ارتباط مداوم او با موکل
جهت مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری با شماره های مندرج در سایت تماس بگیرید. آزاده قورچیان وکیل پایه یک دادگستری
مشاوره حقوقی و تفاوت آن با وکیل پایه یک دادگستری
تفاوت مشاوره حقوقی و وکیل پایه یک دادگستری شامل موارد زیر است:
- تمامی کسانی که فارغالتحصیل رشته حقوق هستند میتوانند به عنوان مشاور در شرکتهای دولتی و سازمانهای خصوصی و… مشغول به کار شوند. تفاوت مشاوران حقوقی با وکلای پایه یک دادگستری عدم امکان حضور آنها در دعاوی خاص است. البته در صورتی که مشاور پروانه وکالت داشته باشد میتواند در این دعاوی هم حضور داشته باشد.
- کسانی که پروانه قضاوت، وکالت و سردفتری داشته باشند نمیتوانند در شرکتهای خصوصی و دولتی به عنوان مشاور استخدام شوند. مگر اینکه پروانه خود را نزد مرجع مربوطه به صورت موقت تودیع کنند؛ اما شخصی که فارغالتحصیل رشته حقوق است و پروانه وکالت ندارد، امکان استخدام در این شرکتها را بدون محدودیت خواهد داشت.
- مشاوران حقوقی با انعقاد قرارداد مشاوره با شرکتهای خصوصی و دولتی فعالیت خودشان را در آن سازمان شروع میکنند؛ و معمولاً به عنوان نیروی استخدامی شرکت محسوب نمیشود. مبلغی که برای حق مشاوره این افراد تعیین میشود ساعتی و توافقی است و در پایان مهلت مقرر شده پرداخت میشود.
- مشاوران حقوقی وظیفه دارند به عنوان راهنما و مشاور در شرکتها فعالیت داشته باشند، اما وکلای پایه یک دادگستری زمانی به فرد مورد نظر مشاوره میدهند که جرم یا مشکل خاصی رخ داده باشد.
به طور کلی وکیل میتواند تمام جنبههای حقوقی و کیفری جرم ارتکابی را بررسی کرده و راحل مناسب را ارائه کند؛ اما مشاور حقوقی قبل از رخ دادن مشکل یا جرم راهنماییهای لازم را به شخص مورد نظر ارائه میکند.