بسیاری از وراث بعد از تقسیم ارث با مسئلهی عدم همکاری یکی از وراث در تقسیم ارث مواجه میشوند. با ما همراه باشید و درباره آن بدانید.بی شک گران بهاترین ارثی که فرد متوفی بر جای می گذارد کارهای نیک و علم و تجربیات او می باشد. با این وجود چه بسیار خانواده های هستند که بر سر تقسیم ارث و ثروت پدران خود دچار اختلاف و جدال های شدیدی در بین خود شدهاند و با این کار حتی جان خود را از دست دادهاند.
مفهوم ارث
ارث به کلیه اموال، بدهی ها، حقوق و ملک و املاک به جای مانده از متوفی گفتهمیشود. که در خصوص تقسیم این ارث و میراث به جای مانده در همه ادیان و ادیان قبل از اسلام اقدامات متفاوتی صورتگرفته، به طور مثال قبل از اسلام، برای زن حقوق ارثی مستقل و مسلمی قائل نبودند، یا اصلاً به او ارث نمیدادند یا اگر میدادند به صورت سهم قطعی و مفروض نبود، بلکه احتمال داشت که بهعنوان وصیت، مالی را برای زن بگذارند.
به عبارتی دیگر، محرومیت زن از ارث، سنت رایج و حاکم بر ادیان قبل از اسلام بود. مطابق با قوانین اسلامی، ارث بین فرزندان پسر و دختر به صورت ۲ سهم برای پسر و یک سهم برای دختر تقسیم میشود. چنانچه پدر و مادر وارث باشند سهم آنها نیز به صورت ۲ به ۱ خواهد بود. در صورت مرگ پدر و وجود فرزندان و مادر، ارث مادر ۱ قسمت از ۸ قسمت کل داراییها خواهد بود.
شرایط لازم برای تقسیم ارث:
- از متوفی مالی به جای مانده باشد.
- باید بین موروث و وراث رابطه ی خویشاوندی نسبی یا سببی برقرار باشد.
- باید موروث فوت کرده باشد و وراث نیز در زمان مرگ او زنده باشند.
- جنینی که در شکم مادر است به شرطی که زنده باشد شامل حق ارث می شود.
- وراث مسلمان از موروث کافر ارث می برند.
عدم همکاری وراث در تقسیم ارث
گاهی وراث برای تقسیم ارث با یکدیگر همکاری لازم را ندارند و بنابراین به علت خواسته های شخصی خود شروع به بحث و جدال در رابطه با تقسیم ارث می کنند، لذا در این مواقع افرادی که مایل به تقسیم ارث هستند باید به دادگاه درخواست تقسیم ماترک تسلیم نمایند تا دادگاه در صورتی که سهم آن ها قابل تقسیم باشد (مانند پول) آن را تقسیم کنند در غیر این صورت مال را به مزایده گذاشته و از پول بدست آمده از فروش مال، تقسیم بندی ارث را بین وراث انجام می دهند.
چند ماده قانونی درباره ملک ورثهای
- در صورت عدم همکاری یکی از وراث برای تقسیم ارث، وراث دیگر میتواند مراحل دریافت گواهی انحصار وراثت را انجام دهند. در صورتی که هر کدام از ورثه حاضر به دادناطلاعات هویتی خود برای ادامه کار نبودند میتوان با گرفتناستشهادیه انحصار وراثت و با استعلام شورای حل اختلاف، مدارک مورد نیاز را از اداره ثبت احوال دریافت کرد.
- ماده ۴۳ قانون اجرای احکام مدنی: در مواردی که حکم خلع ید علیه متصرف ملک مشاع به نفع مالک قسمتی از ملک مشاع صادرشده باشد از تمام ملک خلع ید میشود. ولی تصرف محکوم له در ملک خلع ید شده مشمول مقررات املاک مشاعی است.
- ماده ۵۷۶ قانون مدنی: طرز اداره کردن اموال مشترک تابع شرایط مقرره بین شرکاء خواهد برد.
- ماده ۵۸۲ قانونی مدنی: شریکی که بدون اذن یا در خارج از حدود اذن تصرف در اموال شرکت نماید ضامن است. در شرایطی که هیچ کدام از روشهای بالا کاربردی نداشت دادگاه موظف است جلسه دادرسی را بدون حضور ورثهای که همکاری نمیکند تشکیل دهد. در این صورت حکم صادرشده از طرف دادگاه غیابی است و در آن سهم در یکی از وراث مشخص میشود.
مزایای حضور وکیل برای عدم همکاری وراث در تقسیم ارث
گرفتنمشاوره از وکیل برای عدم همکاری وراث برای تقسیم ارث می تواند از بحث و گفت و گو های بین وراث برای تقسیم ارث کمتر کند. چرا که ورثه ها هر یک فقط به دنبالگرفتن ارثیه خود از اموال ماترک می باشند و نمی خواهند به این اطلاعات واقف شوند که قانون برای هر یک از خویشاوندان متوفی طبقاتی در نظر گرفتهاست تا بلکه هیچ حقی از فردی ضایع نشود. با علم به این قانون می توان دادگاه ها و دادسراها را از افراد معترض برای تقسیم ارث و میراث کمتر کرد و هرج و مرج اجتماع را برای تقسیم ارث کاهش داد. جهت مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری با شماره های مندرج در سایت تماس بگیرید. آزاده قورچیان وکیل پایه یک دادگستری
چگونه کار خود را به بهترین وکیل عدم همکاری وراث در تقسیم ارث بسپاریم؟
بهترین وکلا برای شما کسانی هستند که در عدم همکاری وراث در تقسیم ارث تخصص دارند.
- رزومه و قیمت پیشنهادی از چند وکیل
- هزینه مشاوره اولیه
- پیشنهاد متنی از چند وکیل متخصص کار خود
- امتیاز سایر کاربران به وکلا
را در نظر گرفته است و کافی است جهت مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری با شماره های مندرج در سایت تماس بگیرید. آزاده قورچیان وکیل پایه یک دادگستری