تفاوت طلاق توافقى با طلاق خلع و مبارات

طلاق توافقی با طلاق خلع و مبارات چه تفاوت ها و شباهت هایی دارد؟مهم است زوجین در هنگام به پایان رسیدن زندگی زناشویی این مورد را بدانند. جهت مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری با شماره های مندرج در سایت تماس بگیرید. آزاده قورچیان وکیل پایه یک دادگستری

تفاوت طلاق توافقى با طلاق خلع و مبارات در چیست؟

گذشته از تفاوت‌ها که در ادامه به آن می‌پردازیم، این سه مورد شباهتهایی نیز با یکدیگر دارند: هم در طلاق توافقی و هم در طلاق خلع و مبارات زن و شوهر به نحوی به جدایی رضایت پیدا می‌کنند، البته به طرق مختلف!

طلاق توافقی آسانترین راه جدایی زن و مرد است و در آن زوجین در کلیه موارد از جمله حقوق مالی زن، حضانت فرزندان و … با هم به نقاط مشترک رسیده‌اند. نکته جالب توجه اینکه در هیچ یک از متون حقوقی نامی از طلاق توافقی نیست و این اصطلاح کاملا عامیانه به شمار می‌رود و در کلیه متون و همچنین رای قاضی و … طلاق خلع و مبارات دیده می‌شود.

تعریف و قوانین طلاق خلع و مبارات

در طلاق خلع زن نسبت به شوهر خود کراهت دارد و حاضر می‌شود مالی به همسر خود ببخشد. پس او را راضی به جدایی کند؛ این مال ممکن است کمتر، برابر یا حتی بیشتر از مهریه زن باشد. در مبارات کراهت از جانب دو طرف است و هم زن و هم مرد نسبت به جدایی رضایت دارند ولی مالی که زن به همسر خود می‌بخشد نباید بیش از مهریه او باشد (این تعاریف برگرفته از ماده 1146 و 1147 قانون مدنی است).

تفاوت های اساسی طلاق خلع و مبارات و طلاق توافقی

  • امکان رجوع: در این مورد طلاق توافقی انعطاف پذیرتر است. پس به دو طرف این امکان را می‌دهد که پس از جدایی به یکدیگر رجوع کنند. به همین جهت از لحاظ قانونی به طلاق توافقی رجعی گفته‌می‌شود. در حالیکه مبارات و رجعی از نوع بائن هستند و مرد پس از جدایی نمی‌تواند به همسر خود رجوع کند. زن نیز تنها در صورتی اجازه رجوع دارد که فدیه یا عوض را از شوهر سابق خود مطالبه نماید.
  • نفقه زن پس از طلاق: در خلع و مبارات، پس از جدایی به زن نفقه و ارثیه تعلق نخواهدگرفت.

مسئله مهمی در مورد زمان رجوع وجود دارد؛ کلیه زنان غیرباکره و غیریائسه پس از جدایی باید زمانی حدود سه ماه عده نگه دارند.

اگر رجوع زن در زمان عده اتفاق بیفتد و فدیه خود را مطالبه نماید؛ طلاق خلع و مبارات از حالت بائن به رجعی تبدیل شده و به زن در زمان عده نفقه و ارث تعلق می‌گیرد.

  • وجود فدیه: شرط اصلی شکل گیری طلاق خلع و مبارات وجود فدیه است. به این معنی که حتما باید زن مالی به همسر خود بدهد که بتواند از این دو طریق از شوهر خود جدا شود. حال آنکه در طلاق توافقی شرط مالی فدیه مطرح نیست . گاهی زوجین بدون رد و بدل کردن مال از یکدیگر جدا می‌شوند . گاهی نیز حتی مهریه زن قسط بندی می‌شود. به طور کلی هرگونه توافقی در این خصوص مورد قبول دادگاه قرار خواهدگرفت.

مزایای مشاوره از وکیل

بسیاری از خانم ها سوال می‌کنند که آیا چون با همسر خود تفاهم ندارند می توانند با بخشیدن‌مال به او طلاق خلع یا طلاق توافقی بگیرند یا خیر و اینکه میزان فدیه را چه کسی تعیین می‌کند و …

در پاسخ به این عزیزان باید گفت که بسیاری از موارد مربوط به طلاق باید حتما با مشورت و کمک وکیل مجرب پیگیری شود و در مورد هر پرونده پاسخ ها متفاوت خواهدبود. بنابراین کمک‌گرفتن از وکیل در کلیه پرونده های مربوط به خانواده موجب سرعت‌بخشیدن و رسیدن‌به نتیجه مطلوب میشود. جهت مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری با شماره های مندرج در سایت تماس بگیرید. آزاده قورچیان وکیل پایه یک دادگستری

پیام بگذارید