الزام به اخذ پایان کار و اهمیت آن

ما در این نوشتار از وب‌سایت رسمی آزاده قورچیان وکیل پایه یک دادگستری قصد‌داریم الزام به اخذ پایان کار و اهمیت آن را  توضیح‌دهیم. همچنین جهت مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری با شماره های مندرج در سایت تماس بگیرید. آزاده قورچیان وکیل پایه یک دادگستری

ضرورت اخذ پایان کار

در مناطق شهری، پس از آنکه ساخت بنا به پایان رسید، مالک ساختمان باید از شهرداری محل ملک، درخواست گواهی پایان کار را بنماید. پس از درخواست گواهی پایان کار، مامور و کارشناسان شهرداری از ملک بازدید می‌نمایند تا ساختمان را براساس نقشه تصویب شده بررسی کنند. علاوه بر این، میزان رعایت ضوابط و آیین‌نامه‌های مربوط به احداث ساختمان توسط مامورین و کارشناسان شهرداری کنترل خواهد شد. به عبارت بهتر صدور گواهی پایان‌کار به‌این‌معناست که ساختمان مورد‌نظر از نظر رعایت مقررات فنی و ضوابط شهرسازی و سایر سازمان‌های مربوطه مورد‌تایید‌می‌باشد. گواهی پایان کار، پیش نیاز اساسی و مهم تنظیم سند رسمی در دفترخانه است. در‌صورتی‌که مالک (فروشنده) در هنگام انتقال‌سند، از ارائه گواهی پایان کار خودداری نماید، خریدار‌می‌تواند در راستای انجام‌تعهدات، از مالک درخواست الزام به‌اخذ گواهی پایان کار‌نماید.

 معمولا گرفتن پایان کار با سازنده می باشد.الزام به اخذ پایان کار هر ساختمان مستلزم بر ارائه مدارک و استحکام بنا و تائیدیه هائی است که توسط کارشناسان و مهندسین ناظر از طریق مستقیم و نظارت بر ساخت یا آزمایشات و کارشناسی های عینی است که از محل بعمل می آید.

اگر تمامی ساخت و سازهای انجام شده طبق جواز ساختمانی باشد ، پایان کار ساختمان به ملک تازه ساخته‌شده تعلق میگیرد .اما در غیر اینصورت و انجام تخلفات ساختمانی ، پایان کاری صادر نمی گردد. ممکن است .

در اکثر موارد هنگامی که تخلفی صورت میگیرد، ممکن است شهرداری تا یک ماه از ادامه روند ساخت و ساز جلوگیری کند که بیشتر این تخلفات بکار گیری نیروهای کارگری غیر مجاز و یا تغییر و عدم اجرای نقشه ساختمانی می باشد .

مشخص است بعد از ممانعت شهرداری در ادامه روند ساخت و ساز مالکین و یا نماینده قانونی آنها می بایست تخلفات صورت‌گرفته را اصلاح کنند. سپس پس از آن امکان ادامه روند ساخت میسر خواهد بود .

مراحل بعد از ساخت و ساز و تکمیل ساختمان

بعد از اتمام مراحل ساخت و ساز و تکمیل ساختمان مالکین و یا نماینده قانونی آنها برای اخذ پایان کار به شهرداری مربوطه مراجعه می‌نمایند. شهرداری موضوع را به کارشناسان متخصص خود ارجاع می دهد. تمامی قسمت های ساختمان از جمله پارکینگها ، انباریها ، پشت بام و دیگر قسمتهای مشترک و اختصاصی مطابق ضوابط شهرسازی مورد بازدید قرار‌گرفته و واحد ها اندازه گیری میشوند . با توجه به وضعیت موجود اگر همه قوانین ساختمانی رعایت شده‌باشد و ساختمان مطابق با پروانه ساخت‌باشد ، پایان کار آن صادر خواهد شد.

باید توجه داشت در حال حاضر در شهرهای بزرگ قواعد مربوط به مقررات ملی ساختمان اجرایی‌بوده و دقت در ساخت بسیار افزایش یافته‌است به عنوان مثال تاییدیه آتش نشانی در تهران برای تمامی ساختمان‌های احداثی الزامی بوده و یا تاییدیه آسانسور که در صورت عدم ارائه آن ، شهرداری از اعطای پایان کار امتناع خواهد نمود .

باید توجه داشت در مواردی که ملک به صورت پیش از ساخت و تکمیل خریداری می گردد الزام فروشنده به اخذ پایان کار می بایست یکی از خواسته های عنوان‌شده در دادخواست الزام به تنظیم سند باشد.

همچنین جهت مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری با شماره های مندرج در سایت تماس بگیرید. آزاده قورچیان وکیل پایه یک دادگستری

پیام بگذارید