نحوه تبدیل قولنامه به سند رسمی

تبدیل قولنامه به سند رسمی

در این مقاله از وب سایت وکیل پایه یک دادگستری ، آزاده قورچیان قصد داریم توضیحاتی در مورد تبدیل قولنامه به سند رسمی ارائه دهیم. در واقع  قولنامه، نامه یا سند عادی است که براساس آن تعهدی مبنی بر یک معامله یا خرید فروش بین دو نفر نوشته می‌شود. اگر قولنامه تنظیم شده متعارض با متن صریح قانون نباشد دارای اعتبار هست. بر اساس ماده ۱۰ قانون مدنی قراردادهای خصوصی نسبت به کسانی که آن را منعقد نموده‌اند در صورتی که مخالف صریح قانون نباشد نافذ است.

پس قولنامه بین طرفین به منظور ایفای تعهد تنظیم می‌شود که دو طرف با رضایت کامل تعهد به انجام کاری یا خرید و فروش مالی می‌دهند.  اگر هرکدام از افراد از امضای آن خودداری کنند یا تصمیم به فسخ بگیرند باید خساراتی را در مقابل طرف دیگر پرداخت کند.

مزایا و معایب تنظیم قولنامه

  • برای تنظیم یک قولنامه باید از علم حقوق کمک گرفت تا اثار و خسارات کمتری را شامل حال طرفین قراداد کند. معاملات املاک به صورت قولنامه ای یک سری مزایا و یک سری جنبه های منفی دارد که از مزایای املاک قولنامه ای می‌توان به قیمت بسیار مناسب زمین و خانه اشاره کرد که با ملک های سند‌ دار قابل مقایسه نیست.
  • اما از نکات منفی آن می‌توان به این اشاره کرد که ممکن است شخص یک ملک قولنامه ای را با چندین نفر معامله کند. پس قبل از خرید ملک های قولنامه بهتر است از صحت قرارداد اطمینان پیدا کنیم.
  • همان طور که گفته شد قولنامه یک سند عادی است. اما هنگامی که ملک دارای پلاک ثبتی می‌شود سند آن به سند رسمی تبدیل خواهد شد. سند رسمی در واقع سندی است که در متن قانون این چنین به آن اشاره شده‌است: با استناد به ماده ۱۲۸۷ قانون مدنی: ” اسنادی که در اداره ثبت اسناد و املاک و یا دفاتر اسناد رسمی یا در نزد سایر مأمورین رسمی در حدود صلاحیت آنها و بر طبق مقررات قانونی تنظیم شده‌باشند ، رسمی است ” ..
  • این روزها با توجه به اینکه اکثر ملک ها دارای سند رسمی می‌باشد و با توجه به اینکه قانون ثبت از سال های دور در ایران به تصویب‌رسیده اکثر افراد اقدام به تبدیل سند قولنامه ای به سند رسمی می‌کنند تا از بروز مشکلات احتمالی جلوگیری شود.

 سند رسمی چه ویژگی هایی دارد؟

سند رسمی نسبت به قولنامه دارای یک سری ویژگی ها می‌باشد که به شرح ذیل می‌باشد:

  • اگر ملکی دارای سند رسمی باشد در رابطه با آن نمی‌توان ادعای انکار و تردید نمود. فقط در مقابل آن می‌توان جعل نمود اما در مقابل در رابطه با قولنامه که سند عادی می‌باشد ادعای انکار و تردید می‌توان کرد.
  • سند رسمی سندی لازم الاجراست که دولت و قانون شخصی را به عنوان مالک شناسایی میکند که سند رسمی به نام آن شخص صادر شده‌باشد.
  • هم چنین سند رسمی در برابر اشخاص ثالث قابل استناد می‌باشد.

بنابراین اعتبار سند رسمی بیشتر از قولنامه می‌باشد. همچنین این روزها به دلیل تصویب طرح تبدیل قولنامه به سند تک برگ و سوء‌استفاده بسیار زیاد کلاهبرداران در خرید و فروش املاک قولنامه ای، افراد خیلی کمتری نسبت به خرید ملک قولنامه ای اقدام می‌کنند.

روش تبدیل قولنامه به سند رسمی

اگر ملک شما جز املاکی هست که به صورت قولنامه خریداری‌شده و اقدامی بابت سند تک برگ نکردید با توجه به اطمینان بالاتر سند برای تبدیل قولنامه به سند تک برگ اقدام کنید. برای اقدام به گرفتن سند تک برگ ابتدا باید به معتبر بودن قولنامه توجه کنید. در این شرایط بنگاه معاملات املاکی که در آن معامله انجام ‌ده باید جزء‌ املاک معتبر در اتحادیه باشد تا اعتبار قولنامه از نظر قانونی مورد تایید قرار بگیرد. همچنین ملک مورد نظر باید دارای پلاک ثبتی در اداره ثبت اسناد و املاک کشور باشد. در غیر این صورت املاکی که سابقه ثبتی ندارند نمی‌توانند از طرح صدور سند تک برگ استفاده کنند.

شرایط تبدیل قولنامه به سند رسمی (سند تک برگ)

  • اشخاصی که بعد از خریداری ملکی در آن سکونت گزیده اند می‌توانند برای دریافت سند تک برگ اقدام کنند.
  • اشخاصی که بعد از خرید ملک، سال ها آن را رها و هیچ ساخت و سازی در آن انجام نداده‌ اند می‌توانند برای دریافت سند تک برگ اقدام نمایند.

8 روش تبدیل قولنامه به سند تک برگ (سند رسمی)

  1. وجود مدارک و تهیه ی آنها.
  2. اماده سازی نقشه ملک با مختصات UTM و فایل مربوط به آن.
  3. اخذ سند برای املاک قولنامه ای.
  4. تکمیل فرم درخواست پذیرش برای گرفتن سند برای املاک  قولنامه ای.
  5. ورود به قسمت تکمیل درخواست.
  6. ارجاع مدارک به واحد ثبت.
  7. ورود دوباره به سامانه جهت اخذ سند برای ملک قولنامه ای.
  8. ثبت تقاضا و دریافت شماره پرونده.

انواع مدارک و تهیه ی آنها

مدارک مورد نیازجهت‌گرفتن سند ملک:

الف : املاک با سند عادی ( قولنامه ای) :

  1. کپی سند مالکیت ملک یعنی همان سند اولیه ملک
  2. سند عادی ( قولنامه) هایی که شخص درخواست کننده را به مالک اولیه وصل میکند.

ب : املاکی که دارای سند مشاعی هستند :

  1.  سند مشاعی متقاضی
  2. در صورتی که سند مالکیت به نام شخص تقاضا کننده نباشد ارائه وکالتنامه های مربوطه ضروری خواهد بود.

فایل مربوط به آن: UTM  تهیه نقشه ملک با مختصات

  • الف : پس از  اطمینان از وجود شرایط و مدارکی بالا ، هنگام گرفتن‌سند برای ملک قولنامه ای، تقاضا کننده باید با مراجعه به مهندس‌های نقشه‌بردار نظام مهندسی و یا کارشناسان رسمی نقشه‌برداری دادگستری یا ثبت از طریق بازدید ملک نسبت به تهیه نقشه با مختصات UTM اقدم کنند.
  • ب : پس از تهیه کردن این نقشه فایلی را که از طرف سازمان ثبت معرفی و ارائه شده با نام parcelmal.xls با توجه به نکات درج شده و اطلاعات در نقشه UTM باید از طرف مهندس نقشه کش تهیه شود و در دسترس شخص تقاضا کننده قرار می‌گیرد.

 

جهت مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری با شماره های مندرج در سایت تماس بگیرید. آزاده قورچیان وکیل پایه یک دادگستری

پیام بگذارید